Zeko zna

... @ blogger.ba

09.12.2006.

Afere na balkanski način

Kiša pada. Usran dan. Gledamo Dnevnik. Nažalost, već smo dovoljno odrasli da nas se više ili manje direktno tiču sranja o kojima priča barba u odjelu. Prije bi pomakom prsta uvijek prebacili program na Glazbenu televiziju ili neku razbibrigu druge vrste. Danas, kada naletimo na dnevnik, odnosno na “sranja”, gledamo ga kao da smo blago hipnotizirani, sa čvorom nelagode u trbuhu.


Svako toliko netko od frendova baci komentar u stilu: Ma to treba sve pobit. Treba priklat. Pit-bula mu za jaja objesit. Najebat mu se majke. Da se mene pita ja bi to tako, ovako, onako....
Mislim, očito je da netko radi sranja. Taj netko je imenovan na Dnevniku, i nema sumnje da je lik zajebo jer je zajeb generalan, i nema što drugo bit. Još kad frajer i zine, onda smo tek sigurni da sere 100%. Vrtit će se taj isti lopov po televiziji danas i sutra, prekosutra malo manje, za sedam dana će ga netko spomenuti, a za mjesec dana kao da ga nije niti bilo.

Crna kronika. Frajer sa 5 pormila u krvi zgazio dvije djevojčice. Novine posvetile slučaju čitave duplerice! Za par dana u crnoj kronici isti frajer se spominje kao dio nekakve statistike. Za mjesec dana slučaja se sjećaju samo roditelji i prijatelji nastradalih curica. Stvar pada u zaborav.

Gdje su ti ljudi danas? Što je s njima? Da li su dobili kaznu zatvora? Koliko dugo? Da li su možda ptegli veze i vezice i sada opet šetaju među nama na nekakvoj uvjetnoj?

Ima par godina da sam pročitao u novinama kako je neki manijak silovao dvije cure. Uspostavilo se da je to zatvorenik koji je pušten kući za vikend iz pulskog zatvora, u kojem odrađuje kaznu za silovanje!!! Pušten na vikend??? Isti novinar otkriva da se zatvorenici redovito puštaju na vikend radi niskog buđeta. WTF?!?!?!

Razradili smo to večer nakon Dnevnika jednu ideju. Zamislite da postoje novine koje bi pisale baš o tim ljudima za koje naprave neko sranje i o njima više nikad ništa ne čujemo. Članak u tim novinama bi recimo podsjetio na sranje koje je netko počinio tada i tada, dosuđeno mu je toliko i toliko, sada sjedi u zatvoru, odrađuje treću godinu i očekuje mogućnost uvjetne tek za 4 godine. Još po mogućnosti dodati detalj da cjepa drva u dvorišto svaki dan za staračke domove.
Ili možda, direktor koji je prije 7 goina u aferi toj i toj pronevjerio milione kuna i oštetio na tisuće radnika, danas šeta gradom i vlasnik je trgovinice obuće i živi u najskupljoj vili u gradu.

Takve novine koristile bi da se narod malo smiri ako je pravda izvršena, ili da se digne bura i poduzmu novi koraci ukoliko je netko iskoristio status i vezice da se izvuče iz govana.

Ajmo novinari...


MOJI LINKOVI

leonbda@gmail.com

MOJI FAVORITI

BROJAČ POSJETA
10501

Powered by Blogger.ba